Gelecek ile ilgili motivasyon

Gelecek, insanlar için birçok fırsat ve imkan sunan bir yolculuktur. Ancak, bu yolculukta başarıya ulaşmak için çalışmak ve azimli bir şekilde ilerlemek gerekir. Kendi haline bırakıp sonra da ne yapalım işte olmadı, kaderimde yokmuş demek, kabul edilebilir bir şey değildir. Öyle olsa, hepimiz olduğumuz yerde duralım ve olayların kendi başına gerçekleşmesini izleyelim. Eee, bizim bu dünyaya geliş amacımız ne oluyor bu durumda?

Gelecek ile ilgili motivasyon, birçok fırsatı keşfetmeye ve kendinizi geliştirmeye teşvik eder. Hayalleriniz ve hedefleriniz, sizi her zaman ileriye doğru hareket ettirebilir ve size güç verir.

Bazen hayatın zorlukları ve engelleri, insanların hayallerinden vazgeçmelerine neden olabilir. İşte bu noktada, gelecek ile ilgili motivasyonunuz, size bu engelleri aşma konusunda yardımcı olabilecek olan gerekli olan gücü verir.

Yerimizde durmamak ve ileriye doğru hareket etmek, küçük ulaşılabilir hedefler koymak ve onlara ulaşmak motivasyonun sürekliliği açısından önemli bir yöntemdir.

Elbette bunun dışında aşağıdaki bazı öneriler de size yardımcı olabilir:

  1. Eğitim: İstediğiniz alanda uzmanlaşmak ve güncel teknolojik beceriler edinmek, hayata uyum sağladığınız hissini artırabilir.
  2. Networking: İş hayatında veya özel hayatınızda insanlarla iletişim kurmak, yeni fikirleri dinlemek ve kişisel ağınızı genişletmek sosyal bir varlık olan bizler için faydalıdır.
  3. Mentorluk: Mentorluk yapmak için ille de sertifikalı bir kişi olmak gerekmiyor, kendi deneyiminizi hangi alanda olursa olsun, henüz o konuda gelişmeye ihtiyacı olan kişilere sunabilirsiniz. Herkes bir konuda daha bilgili veya deneyimli olabilir ve o deneyimden faydalanabilecek başkaları mutlaka vardır. Bunun yaş , cinsiyet , din , dil, ırk gibi ayrımları yoktur. Üstelik bu sayede bir insanın hayatına temas etmiş olursunuz ve yukarıda belirttiğim diğer iki konuyu da uygulama fırsatı bulabilirsiniz.

Umarım bu yazımla az da olsa geleceğinizi şekillendirmek için biraz motivasyon sağlayabilmişimdir. Hangi yaşta olursak olalım ileriye umutla ve heyecanla bakıp kendi yolumuzu çizmeye devam etmeliyiz.

About the Author

You may also like these