Verimlilik, geç saatlere kadar çalışmak mıdır?

 

meşgullük-vs-verimlilikYine ışıklar sönüyor ve temizlik şirketi çalışanları, süpürge sesleri ile sana ofiste eşlik ediyor. Bugün de kalmak ve bu ortamın tadını sonuna kadar çıkarmak için bir bahane bulabildin kocaman bir “AFERİN” sana.

Sanırım yeni aldığın ses kesici kulaklığı kullanmak için en iyi ortam olarak iş yerinde mesai yapmak geliyor aklına, değil mi? Yoksa başka neden bu saatte dinlenmek varken, vaktini burada harcamak ister ki insan?

Nasıl, tanıdık geldi değil mi?

Hemen konuya gireyim, uzun saatler çalışmak, geç saatlerde işten çıkmak bazılarının düşündüğünün aksine, başarının anahtarı değildir. Kendine vakit ayıramayan, işini belli bir düzen içerisinde yürütemeyen kişiler, ancak günlük işleri savuşturmak için çalışırlar ve ne şirketin, ne de kendi gelişimlerine katkı sağlayamazlar. Kaynak yetersizliği sebebiyle bu şekilde çalışmak zorunda kalanları konunun dışında tutuyorum elbette.

Gün içinde yoğunluklar ve etrafın gürültüsünden kendinizi toplayamayıp verimli çalışamıyor olabilirsiniz. İşte, size yardımcı olabilecek birkaç öneri. Belki de hayatınıza geri dönebilirisiniz, ne dersiniz, denemek ister misiniz?

1. Bir konuya takılıp kalmamak

Eğer 15-20 dakikadır aynı konu üzerinde kafanızı yoruyorsanız, bırakın. Açıkcası çıkacak sonuçtan da memnun kalmayacaksınızdır zaten. Ama bırakıp boş durmayın sakın. Kafanızı başka bir konuya odaklayın ve o işi 5 dakika süreyle yapın. Farklı bir konuya odaklandığınızda aslında beynininizin arka tarafta diğer konuyla ilgili hala çalıştığını fark edeceksiniz. Sonra tekrar ana konuya dönün ve çözüme odaklanın. Farkı fark edeceksiniz.

2.Uzun süreli toplantılar

Tek bir konuyu çözmek için uzun süreli toplantılar yapmayın. Daha kısa sürelerde, beyni hareketli kılacak birden fazla aktivite planlayın. Böylece başka kişilerin de farklı zamanlarda fikirlerini alma imkanı bulmuş olursunuz.

3.Beyninizin dinlenmesine izin verin.

Özellikle yaratıcılık gerektiren işlerde (ki şirketlerin neredeyse hepsinde bu günlük işin bir parçası) kendimizi zorlamanın çözüm getirmediğini sanırım kabul ediyoruz. O halde kendimize nefes alabileceğimiz aralıklar belirleyelim ve bu aralara çıkmadan önce üzerinde düşünmek istediğimiz konuları bir liste üzerinden gözden geçirelim. Emin olun ardığınız fikirler sizi en kısa sürede bulacaktır.

About the Author

You may also like these