Intel’den Tim Peter tarafından oluşturulan bu infografik beni bile gerçekten çok etkiledi. Burada özellikle şunu gördüm, insanoğlu e-Ticaret ve Dijital Pazarlamayı hayatının bir parçası haline getirmiş ve akıllı cihazlara karşı olan çekincelerini aşmış. Elimizde bizim kimliğimizi tanımlayabilecek bir cihaz olup, geri kalan tüm işlem ve bilgilerin bulutta bir yerlerde olacak günler çok da uzak değil gibi görünüyor. Ihtiyacımız olan tek şey görüntüleme yapabileceğimiz yerler olacak. Bunlar da zaten TV ekranı, Surface gibi masalar veya Google Glass gibi gözlükler ile sağlanmaya çalışılıyor. Internet her yerde olunca lokalde herhangi birşey saklama ihtiyacımız da kalmayacak. Bazılarının ”Hadi canım, yedek olmazsa olur mu?” dediğini duyar gibiyim ama inanın uzun zamandır tüm herşeyimi yeni adıyla Google Drive’da saklıyorum ve hem iPad hem, iPhone hem de bilgisayarımdan veya başka bilgisayardan erişim imkanı sağlaması müthiş işime yarıyor.
Özellikle e-Ticaret açısından bu infografik üzerinde ilginç bulduğum konu, burada bahsi geçen uyglamaların tüketicinin günlük hayatına kolayca yerleşmiş olması ve tüm şirketlerin pazarlama kanallarının odağının buraya kayması.
İlginç olan diğer istatstiklerden biri ise her 2 e-posta karşısında bir adet Youtube video izleniyor olması. Ayrıca 2015’de kişi başına düşen cihaz sayısının 2 olacak olması da tablet ve telefon ikilisini çağrıştırdı hemen.
Kısaca özetlerini şöyle yazıp bitireyim:
Dakikada;
– 639800 GB data akışı
– 6 adet yeni Wikipedia yazısı,
– 1300 yeni mobil kullanıcı
– 204 milyon e-posta gönderimi
– 47000 adet uygulama indirilmesi
– 20 milyon resim bakılması ve 3000 adet yüklenmesi
– 320’den fazla yeni Twitter hesabının açılması ve 100000 yeni tweet
– 277000 Facebook girişi ve 6 milyon inceleme
– 2 milyondan fazla arama
– 30 saatlik video yüklenmesi 1.3 milyon video izlenmesi (youtube sadece)
2015 yılında birisi oturup saniyede internet üzerinden geçen bütün videoları izlemek istese 5 senesini alacakmış. Sizce de bu müthiş inanılmaz bir şey değil mi?