Sosyal medya kullanılarak nasıl iş aranır?

Sosyal medya modern iş aramanın vazgeçilmez bir ögesi haline geldi. Eleman arayan şirketlerin sizin ne kadar motive ve belli bir pozisyona odaklı olduğunu anlayabilmesi için, gelen arkadaş taleplerini kabul etmek veya durumunuzu yayınlamaktan biraz daha fazla birşeyler yapıyor olmalısınız. Kısaca bakacak olursak, ilgi çeken bir LinkedIn profili oluşturup, Facebook üzerindeki aktivitelerinizin güvenliğini kısıtlı tutup, Twitter’ın gerçek zamanlı olmasından faydalanmalısınız.

LinkedIn profilinizi nasıl etkili yapabilirsiniz?

İş veren sizin LinkedIn profilinize baktığında, aradığı kişinin siz olduğuna inanmasını sağlayabilmek için 30 saniyeniz vardır. Aşağıdaki adımları uygulayarak işverenler tarafından atlanmadan incelenecek bir profil oluşturabilirsiniz:

  • Kredibilitenizi profesyonel görünümlü bir fotoğraf ile artırın.
  • Profilinizin başlığı sadece ünvanınızı içermeyip sizinle ilgili net bilgi içersin.
  • Profesyonel geçmişinizin 30 saniyede okunabilecek uzunlukta olmasına dikkat edin.Gereksiz yere detay vermeyin.
  • Profilinizin %100 tamamlandığından emin olun ve eksik veya yanlış bilgi vermeyin.
  • Heyecanınızı göstermek için en az haftada bir durumunuzu güncelleyin.
  • İlgilendiğiniz işin sektörüyle ilgili okuduğunuz kitapları ve bunlardan edindiğiniz bilgileri paylaşın.
  • Sektör ile ilgili LinkedIn gruplarına katılın ve buralarda yorumlar yapın.
  • Sektör ile ilgili bağlantılar elde etmeye çalışın, bu sayede çevrenizi oluşturmaya başlayın.
  • Sizi tanıyanlardan tavsiye yazısı alın ve bu alandaki uzmanlığınızı gösterin.

İşverenlerden Facebook’daki özel hayatınızı nasıl koruyacaksınız?

Diyelim ki hayal ettiğiniz şirkette çalışan birisinden bir arkadaşlık talebi aldınız. Kabul etmemek hoş olmaz, fakat kabul etmek de o kişiye özel hayatınız ile ilgili bilgiler verecektir.Ne yapacaksınız? Cevap basit: Bu kişiyi kısıtlı erişim listesine eklemelisiniz.

Öncelikle bir kısıtlı erişim listesi oluşturmalısınız. Liste oluşturup adını ”Kısıtlı liste” koyabilirsiniz.Buraya kısıtlamak istediğiniz arkadaşlarınızın isimlerini ekleyebilirsiniz. İşte burası işvereni ekleyeceğiniz yerdir. Hatta belki de geçen haftaki partide çekilen resimleri görmesini istemediğiniz bazı arkadaşlarınızın da burada yer almasını düşünebilirsiniz.

Listeyi oluşturdunuz fakat bu listedeki kişilerin neleri görmesine izin vereceğinizi belirlemediniz. Gizlilik ayarlarınıza gidin ve burada kısıtlamak istediğiniz kategoriyi seçin.

Twitter ile gerçek zamanlı iş arama

Twitter ünlülerin neler yaptığını izlemekten daha faydalı işler için de kullanılabilir bir ortamdır. Mesela sizin alanınızdaki iş ilanlarını veya ihtiyacı bulmanıza da yardımcı olabilir. Buna  https://twitter.com/search-home adresini ziyaret ederek başlayabilirsiniz. Arama kutucuğunun altındaki detaylı aramaya gidin. Kelimeler bölümünde iş ilanında olabilecek kelimeleri girin ve karşınıza çıkan mesajları inceleyin. Daha fazla detay için farklı kelimeleri de ekleyebilirsiniz.

Kolay gelsin!

About the Author

2 thoughts on “Sosyal medya kullanılarak nasıl iş aranır?

  1. Örneğin mobil odaklı bir sosyal ağ olan Path , ilk olarak arkadaş listenizde 50’den fazla kişiye izin vermiyordu. Şu an ise sınır 150’ye çekilmiş durumda. Path’i başarılı kılan tek şey tabii ki de bu sınırlamalar değil, örneğin şirketin başarılı tasarımlarla kullanmaktan zevk alınan mobil uygulamalar üretmesini de unutmamak gerekiyor. Path için Google’ın satın alma teklifi yaptığını ve şirketin halihazırda milyar dolar seviyesini aşabilecek az sayıdaki internet girişiminde biri olduğunu da bu fırsatta söylemiş olalım.

  2. Örneğin mobil odaklı bir sosyal ağ olan Path , ilk olarak arkadaş listenizde 50’den fazla kişiye izin vermiyordu. Şu an ise sınır 150’ye çekilmiş durumda. Path’i başarılı kılan tek şey tabii ki de bu sınırlamalar değil, örneğin şirketin başarılı tasarımlarla kullanmaktan zevk alınan mobil uygulamalar üretmesini de unutmamak gerekiyor. Path için Google’ın satın alma teklifi yaptığını ve şirketin halihazırda milyar dolar seviyesini aşabilecek az sayıdaki internet girişiminde biri olduğunu da bu fırsatta söylemiş olalım.

Comments are closed.

You may also like these