Twitter için 10 Emir

Konuya dini açıdan bir bakış açısı getirmeyeceğim merak etmeyin. 🙂 Sadece Twitter kullanmanın bazı vazgeçilemeyecek kurallarının olduğunu ve bunlara uymadığınız taktirde muhtemelen takip edilmemeye başlanacağınızı hatırlatmak istedim.

 

 

1. Her gün mutlaka Twitter’a birkaç dakika ayırın

Bu en zor ve en hızlı kural. Twitter deneyiminizinizi optimize etmek için ona vakit ayırmalısınız. Kendi uzmanlık alanınızda olan ve takipçilerinizin ilgisini çekebilecek bazı konuları paylaşmak için her gün birkaç dakikanıızı ayırın. Ne kadar çok olursa o kadar iyi tabii ama zaman açısından sıkıntınız varsa günde 5-10 dakika yeterli olacaktır. En azından günlük olarak girip, birşey yazmasanız bile, size yazan olup olmadığını kontrol etmeniz önemli.

2. Spam yapmayın

Artık 1995 yılında değiliz ve sanırım hepimiz spam yapmanın ne kadar anlamsız olduğunu anladık. Lütfen Twitter’da da bunu yapmayın. Takipçi kaybetmenin en kolay yoludur bu. Twitter kullanıcınız blog veya bir ürününüzü tanıtmanın en iyi yoludur ama çok fazla baskı yaparsanız insanlar geri çekilebilir. O yüzden tanıtmak ve spam yapmak arasındaki ince çizgiye dikkat ederek ilerleyin.

3. @Mention’lara dikkat edin

İnsanlar sizin , şirketiniz veya ilgili alanınızda Twitter’da konuşuyorlar, peki siz neden buraya dahil değilsiniz? Twitter arama bölümü insanların sizin için önemli olan konularda neler yazdıklarını bulmak için ideal bir seçenektir. Bunu sanki Twitter’da başarılı olmanız buna bağlıymış gibi kullanın, çünkü öyle. Ne kadar çok tartışmaya dahil olursanız o kadar çok dikkat çekersiniz. Bunu başardığınızda güçlü bir takipçi sayısına ulaşabilirsiniz.

4. @Mention’lara mantıklı bir sürede cevap verin

Başka Twitter kullanıcıları size @ işareti kullanarak geri dönüş yaptığında, onları görmemezlikten gelmemelisiniz. Bu kişiler potansiyel müşteriniz veya sizin takipçiniz olabilirler ve önemlidirler. Onlara hemen geri dönün. Eğer nasıl cevap yazacağınızdan emin değilseniz bile twitlerini aldığınızı ve geri döneceğinizi belirtin. Bunları yakın takip etmek, Twitter’daki varlığınızı önemsediğinizi gösterir.

5. Değerli içerik

Özlü sözleri ben de çok severim, gerçekten. Fakat fark ettim ki Twitter’daki akışımda o kadar çok var ki hatta birbirlerine benzeyen ya da tıpatıp aynı olanları bile var. Özlü sözler iyidir ama onları uygun zamanda kullanmakk gerekir. Hergün bir özlü söz paylaşarak nereye varabilirsiniz? Biraz daha orjinal olmaya çalışmalısınız, bir değer katmalısınız. Öyle birşey paylaşmalısınız ki başka bir yerde bulamayacağım birşey olmalı. Benim için bilgi ihtiyacım olduğunda başvuracağım kaynağım olmalısınız. Başkasının sözünü bana hatırlatarak bana ilham vermek de güzel ama bilmediğim birşeyi bana öğretmek benim tercih edeceğim birşeydir. Bu şekilde değerli olursunuz.

6. Takipçilerinize otomatik mesaj yollamayın

Fark ettim ki bazı kişiler farklı uygulamalar aracılığıyla takip edildiklerinde otomatik mesaj kullanmaya başlamışlar. Bu güzel bir düşünce olabilir, yani sizi takip etmeye başlayana bir teşekkür göndermek fakat, bunu otomatik bir mesajla yapmanın insanı boyutu nerede?Evet tabii ki bu biraz zaman alacaktır ama bir bağlantı kurmak bu zamanı vermeyi hak etmeli bence.

7. Logonuzda kendinizi gösterin

Eminim Logo’nuz süperdir.Gerçekten şirketlerin logolarına saygım sonsuz ama burada kimi takip ettiğimi ve tipini görmek isterim. Bağlantıları insanlar yapar logolar değil (Marka bağımlıları için bu böyle olmayabilir) ;0)

8. Krizleri iyi yönetin

Şirketiniz veya sektörünüz ile ilgili olarak her zaman olumlu şeyler duyacaksınız diye birşey yok. Olumsuz birşeyler duyduğunuzda bunu nasıl hallediyorsunuz? Saygı her zaman ön planda olması gereken bir konudur. Karşınızdaki seviyesini düşürse bile siz ona uymamalısınız. Sizin tarafınızdan yapılmış bir hata varsa, bunu kabul etmeli ve özür dilemelisiniz. Tekrarlamaması için ne gerekiyorsa onu yapmalısınız. Farklı bir düşünce ile karşı karşıya iseniz, diğer tarafı da dinlemeye gayret edin. Hiçbir zaman sert kelimeler veya ifadeler kullanmayın.

9. Retweet yapın ve başkalarının mesajını da paylaşın

Hepimiz retweet edilmek isteriz (özellikle KLOUT skorunu yukarıya çekmeye çalışanlar), fakat bunun gerçekleşebilmesi için öncelikle biz başkalarının mesajlarını retweet etmeliyiz. Birini yeterince retweet edersen seni hatırlar ve muhtemelen takip eder. Bunun sonrasında teşekkür manasında senin yazdıkların da retweet edilmeye başlanır. Paylaşmak bir Twitter ilişkisini başlatmak için önemli bir yöntemdir.

10. Twitter bağımlısı

Twitter networking ve promosyon için iyi bir ortam fakat neticede sadece basit bir uygulama. Mesajlarınızı değişik sosyal medya ortamlarını kullanarak yayın tabii ama gerçek paylaşım olan kişisel ilişkileri de bir tarafa atmayın. Sonuçta bunun bağılısı olmaya gerek yok.

“Teknoloji bir araçtır aslolan insandır.”

About the Author

You may also like these