Outlook.com yayın hayatına başladı.

Microsoft yeni bir hizmetini başlattı, limitsiz posta kutusu ve Skype ile entegre olmuş reklamların olmadığı bir ortam.

Bu Hotmail’in yeni bir yüzü değil, tamamen yeniden oluşturulmuş bir hizmet Outlook.com ve en azından şimdilik ayrı bir hizmet olarak işletileceğe benziyor.

Sanırım Microsoft, Hotmail ile birlikte yaşadığı kötü deneyimleri unutturacak birşeyler arıyor. Güzel tarafı Outlook.com içerisinde kişiye özel hedefli reklamlar yok, bunun yerine Twitter ve Facbook için alanlar bırakılarak Sosyal ağınızı aynı ortamdan takip edebilmenize imkan tanınmış. Skype ile entegrasyon da geliyormuş sonunda.Fakat henüz bu kısım aktıf değil.Bununla birlikte  gmail gibi başka maillerinizi de tanımlayarak tüm maillerinizi aynı ortamdan takip edebiliyorsunuz. Zaten böyle olmasa kolay kolay kimse bu hizmete geçmeyi düşünmez.

Outlook.com herkese açık bir ortam. Varolan Hotmail adresiniz ile birlikte bir kullanıcı yaratabiliyorsunuz. Size sunduğu alan ise sanal olarak sınırsızi sanırım Microsoft belli bir rakam vererek spammerların gözdesi olmak istemiyor. Ben üyeliğimi aktif ettiğimde 7GB SkyDrive alanı verdiğini gördüm. Bence gayet yeterli bir miktar.Bunu sadece mailleriniz için değil, dosya paylaşımı için de kullanabileceğiniz bir alan olarak düşünmelisiniz. Görselliğine gelince biraz amatörce design edilmiş gibi geldi bana. Ama bunun da bir amacı olsa gerek diye üzerinde fazla takılmadım.

Siz de hesabınızı oluşturup bana yorumlarınızı iletirseniz sevinirim!

About the Author

One thought on “Outlook.com yayın hayatına başladı.

  1. Bütün sosyal iletişimimizi tek bir arayüzden yapabiliriz anladığım kadarı ile. Sade ve anlaşılır görünümü hoşuma gitti. e-posta adresi olarak @outlook.com kullanacak olmak, ücretsiz formal bir adrese herkesi sahip olabileceği anlamına geliyor ki bu da çok önemli. Teşekkürler Microsoft diyelim..

Comments are closed.

You may also like these