Google: +1 güç

Geçenlerde Google’ın biraz geç de olsa sosyal ağ dünyasına girişi hakkında
“Google+ sizin için ne anlama geliyor?” başlıklı bir yazı yazdım. Ben hala aynı düşüncemi koruyor ve en az son 5 yıldır sosyal ağ işinde varoluyor olması gerektiğine inanıyorum. Ancak birçok insanın +1 düğmesinin gücünü fazlasıyla hafife aldıklarını görüyorum. Bu yüzden faydalarının bazılarını açıklamak istiyorum:
1. Arama ile entegre
+1 dünyanın en popüler arama motoruna entegre edilmiş durumda, arama sonuçları sayfasından doğrudan istediğiniz birşeyi +1’leyebilirsiniz. Bu,  diğer sosyal ağlar arasında hiçbirinde bulunmayan bir paylaşım seçeneği.
2. Aramadaki sıralamanızı artırır
Google’ın en iyi SEO algoritmalarına sahip  olduğu hiç şüphe götürmez bir konudur, zaten onları ilk yıllarda bu kadar popüler yapan da buydu. Ancak eksik olan sosyal bir unsurdu. Bing, Sosyal alanda yapılan aramalar için daha iyi bir performans gösterdi, fakat şimdi +1 ile Google’ın sayfaları sıralama yeteneği, olaya yeni bir sosyal katman ekledi. Gerçek insanlar tarafından iyi içerik olarak +1’lenen bir sayfa, botlar tarafından yapılan seçimlerden çok daha güçlüdür.
3. Sosyal olması
Google+ çemberlerinizdeki insanlar sizin profil resminizi +1’lediğiniz arama sonucunun sağ altında görecekler. Bu arama sonucuna, daha fazla güvenilirlik ve bu nedenle daha fazla tıklanma olasılığı getirecek. Benim çemberlerim örneğin aşağıdaki gibi benim profil resmimi görecek.
4. Otomatik Bookmark 
Google+,  Google profilinizde bir sekme içinde +1’lediğiniz içerik listesini otomatik olarak kaydeder. Belirli yer imleri oluşturmak zorunda kalmadan yararlı içeriği takip etmek için mükemmel bence.
İşte size kişisel kullanımınız veya işletmeler için de önemli sayılacak Google+ kullanımı için 4 neden.Daha ne bekliyorsunuz +1’lesenize.

About the Author

You may also like these