Twitter listesi mi, o da ne?

20110422-190021.jpgTwitter son zamanlarda ucu bucağı olmaksızın büyüdü. Dünya’nın lider mikroblog sosyal ağı artık iş açısından kullanılmaya daha yatkın hale de geliyor. Bu kadar çok tercih edilmesinin yanısıra hala bazı özellikleri gereğinden az kullanılıyor. Buna bir örnek “Listeler”.

Twitter liste özelliği Kasım 2009’dan beri var ve kullanıcılara gruplar yaratarak gelen mesajları organize etme imkanı sunuyor. Bazıları için gereksiz gibi görünse de özel yazışmalarınızı ve işiniz için takip ettiklerinizi birbirinden ayrı olarak takip edebilmek için iyi bir yöntem.

Liste oluşturmak neden önemlidir?

Twitter, diğer sosyal ağlarda da olduğu gibi, bir topluluk oluşturma amacı üzerine kurgulanmıştır. Bir şirket olarak hedef kitlenizi zaten farklı gruplar olarak ayırırsınız: Partner’ler, Müşteri’ler, diğer gibi. Twitter size bu konuyu daha kolay halledebileceğiniz imkanı sunuyor Liste özelliğiyle.

Liste yaratmak sayı saymak kadar basit 1-2-3!

Bence listeler Twitter içerisinde hiçbir zaman hak ettiği ilgiyi görmedi. Twitter’a girin ve “Lists” başlığından “New List” linkini seçin. Bir isim, açıklama girin ve erişim kontrolüne karar verin – private/ public. Sonra da profilleri seçerek kimi hangi listeye koyacağınıza karar verin ve işaretleyin.

Liste bir taraftan önmli derken , hedef kitlesi belirsiz bir liste kullanımı olan bir liste olmayacaktır. Bu yüzden şirketlere önerim kaliteli bir hedef kitle seçmek için vakit ayırmaları. Sayısal olarak çok takipçinin olmasının hiçbir anlamı yok.

LinkedIn bağlantılarınızı listelemek

Geçen sene LinkedIn hem kendi içinde hem de Twitter’da bağlantılarınızı takip edebileceğiniz “Tweets” adında bir uygulama çıkarttı. Tweets’in en popüler özelliği LinkedIn bağlantılarınızı dinamik bir Twitter listesi olarak kaydedebiliyor olmanız. Bunun en güzel tarafı her zaman güncel kalan bir listenizin olması.

Responsive Lists

Twitter listesi yaratmak basit fakat asıl zor olan kısım maksimum takipçinin bu listeyi kullanması. Şirketler açısından özellikle kullanılmayan bir listenin takipçileri için olumsuz bir imaj yaratacağını söylememe gerek yok sanırım.

Listenizi oluşturduktan sonra, oradakilerle iletişime başlayın ve bunu belirli günlerde standart hale getirin. Takipçileriniz cevap verdikçe Twitter dünyasında daha fazla görünürlük elde edecek ve takipçilerinizin arkadaşlarının da size geleceğini göreceksiniz.

Takipçilerinizin düzenli olarak listeye katılımlarını ve canlı tutmalarını sağlayabilirseniz dialoğu başlatmış olursunuz ve şirketlerin ihtiyacı olan şey de bu dialog ortamıdır.

Siz Twitter listelerini hiç kullandınız mı? İşiniz için neler yaptınız? Paylaşımlarınızı bekliyorum.

About the Author

3 thoughts on “Twitter listesi mi, o da ne?

  1. Ömür Bey Merhaba,
    Bu faydalı yazı için teşekkürler.Size iki sorum olacak.Yazıda bahsettiğiniz LinkedinTweets uygulaması şu anda mevcut mu ? Ben baktım ancak göremedim. Bir de Twitter’da kendi listemizi oluşturduktan sonra o listeye toplu olarak mesaj göndermek mümkün ? Eğer mümkünse nasıl yapılacağını açıklarsanız sevinirim.

    İyi çalışmalar.

  2. Merhaba,

    Bir kişiyi takip ettikten sonra oluşturdğumuz bir Listeye eklediğimizde kişinin yazdıkları hem Listede hemde Ana sayfada zaman akışında gözüküyor. Sadece Listelerde gözükmesi gerekmiyor mu? Bu şekilde Listelerin bir faydası olmuyor Ana sayfamıza atılan tweetler yine dolup taşıyor.

    Bu arada yazı için teşekkürler.

Comments are closed.

You may also like these